Čokoláda hořká
453 Kč / kg
≈ 2.6 kg
Když lékař povolí jen jednu kostičku čokolády denně… Hořká na 70%. Na mlsání. Na vaření či pečení. K výrobě hutné a voňavé horké čokolády.
Může představovat i vtipný a neobvyklý dárek.
Kvalita, tradice a suroviny v báječné kvalitě – to jsou čokolády vyrobené pod německou značkou Vivani.
Způsob přípravy
K běžnému mlsání bychom doporučili naporcovat nožem. Krájením se čokoláda rozdrobí. Proto je lepší zapíchnout do ní špičku nože a klepnout do rukojeti druhou rukou. Pozor ale, kousky čokolády pak zřejmě budete nacházet po celé kuchyni.
Některé ženy nám také sdělují, jak nacházejí kostky čokolády okousané. Ne, nepřišly na ně myši. To spíš manželé a děti se s tím nepářou a kostku prostě zakusují. Také jeden z možných způsobů konzumace.
My si ji ale nejčastěji namáčíme do kávy a pak necháváme rozpouštět na jazyku. Ach!
Při vaření ji můžeme použít nastrouhanou do těst nebo rozpuštěnou jako polevu. Na polevu necháme kousky čokolády rozpustit nad horkou vodní lázní. Do takto rozpuštěné můžeme namáčet pokrájené ovoce a udělat si takové domácí fondue. Nebo si můžete udělat horkou čokoládu. Pro opravdu hutnou hořkou doporučujeme poměr 2-3 lžic čokolády na 1,5 lžičky kokosového oleje a 5 lžic horkého mléka, klidně rostlinného.
Roztopenou ji můžete i rozprostřít na pečící papír, ozdobit posypkou dle vlastní chuti od oříšků po kopřivová semínka, a nechat zatuhnout. Voilá!
Jak skladovat
Chraňte před teplem, jinak vzniká horká čokoláda. Nad 20°C bychom to neriskovali.
Jak nakupovat
Čokoládu máme naporcovanou na nepravidelné kusy. Je lepší na ni vzít jakoukoliv krabičku z domácího arzenálu, nebo omyvatelný sáček, či povoskované plátno. Menší kousky dokážeme dostat i do zavařovací sklenice, ale je to trochu boj. Čokoláda špiní, takže nedoporučujeme ji nakupovat do papíru či látkových sáčků, aby nedošlo k jejich znehodnocení.
Na nákup si přineste vlastní obal, jeho váhu umíme při vážení vynulovat, platíte jen za čistou váhu zboží. Pro zapomnětlivé máme k dispozici na bezplatné zapůjčení vymyté sklenice ze skleničkové banky – darované od zákazníků.
Zboží dostáváme jako 2,5 kilovou tabulku čokolády zabalenou v plastovém sáčku. Sáčky vymýváme k dalšímu použití jako obalový materiál nebo putují do žlutého kontejneru.
Složení
kakaová hmota, přírodní třtinový cukr, kakaové máslo. Obsah kakaové sušiny nejméně 70 %.
Výživové hodnoty na 100g
Energetická hodnota 2425 kJ/585 kcal Tuky 44,9 g z toho nasycené mastné kyseliny 28,3 g Sacharidy 32,5 g z toho cukry 27,0 g Vláknina 11,3 g Bílkoviny 7,0 g Sůl 0,02 g
Dodavatel/výrobce: bio nebio s.r.o., Bavoryně
Vyrobeno v: Německo
Podobné produkty
-
Medové perníčky s marcipánem
26 Kč – 52 Kč / ksCeložitné. Medem vonící. Bez palmového tuku. Bez vajec. Bez mléka. Zdobené pravým marcipánem a barvené pouze kakaem, bez použití barviv.
Z Vysočiny. Ručně vyrobené. Mají certifikát Vysočina regionální produkt. Prostě certifikovaná dobrota.
Jednou na vás čekají veselí zajíci, vajíčka, kuřátka a ovečky pro koledníky. V čase předvánočním zase Mikuláš s čertem a andělem dětem do mikulášské nadílky. V průběhu roku zvířátka a traktory pro potěchu těch nejmenších mlsalů.
-
Tabulka čokolády s posypem
89 Kč / ksLahodící nejen chuťovým pohádkům, ale i oku. Čokolády vyráběné ve Vodňanech v podobě tabulek posypaných ořechy nebo sušenými malinami. Dělané ručně a s láskou. Může snad nějaká sladkost vypadat luxusněji než taková hořká čokoláda s malinami?
Hořká varianta je samozřejmě vhodná i pro vegany.
-
Tyčinka kakaová RAW
38 Kč / ksRychlá vzpruha nejen na cestách. Vhodné i pro dětičky. Taková zdravá obměna za čokoládu.
Milujeme na nich tu čistotu složení – pouze kakao, kokos a datle. Nic navíc. Žádná barviva, sladidla, konzervanty, zvýrazňovače chutí, mouky, ani nic živočišného. A tak chrochtáte blahem.
Jedná se o RAW produkt – tedy živou stravu, jelikož žádná ze surovin nebyla zpracována při více jak 42°C.
-
Žitná chlebová mouka
44 Kč / kgMouka žitná chlebová pro pečení báječných chlebů, přikrmování domácího mazlíčka jménem kvásek, na pečení perníků nebo na mytí vlasů.
Obsahuje část obalu zrna a klíčku a tak zasytí na delší dobu.
Název žito se odvozuje od “žití” a dříve sloužilo jako označení jakéhokoli obilného zrna nasycujícího pupky v dané oblasti. Když tedy budete pátrat v historii a setkáte se s žitem, je možné, že ve skutečnosti píší třeba o pšenici. Zmatek, že?