• sort-mouka-ryzova Vyprodáno

    Mouka rýžová

    50  / kg

    50

  • Polenta kukuřičná

    68  / kg
  • Špaldová mouka hladká

    57  / kg

    Bílá mouka na sváteční pečení. Využijete ji při přípravě koláčů, vánoček, mazanců, cukroví a dalších dobrot.

    Pokud se snažíte z jídelníčku vyřadit pšeničnou mouku, doporučujeme začít špaldovou hladkou, protože je k ní nejpodobnější. Postupně můžete přecházet k celozrnným variantám, které obsahují více vlákniny. (U nás zrno přímo i meleme na celozrnnou mouku.)

  • Žitná chlebová mouka

    44  / kg

    Mouka žitná chlebová pro pečení báječných chlebů, přikrmování domácího mazlíčka jménem kvásek, na pečení perníků nebo na mytí vlasů.

    Obsahuje část obalu zrna a klíčku a tak zasytí na delší dobu.

    Název žito se odvozuje od “žití” a dříve sloužilo jako označení jakéhokoli obilného zrna nasycujícího pupky v dané oblasti. Když tedy budete pátrat v historii a setkáte se s žitem, je možné, že ve skutečnosti píší třeba o pšenici. Zmatek, že?